Çok Güzel Hareketler
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Çok Güzel Hareketler

Her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz bir forum. Üye olun ve tadını çıkarın. Herşey burada!

AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

******'ün Hastalığı İçin İlk Teşhis

3 posters
YazarMesaj
PoKoRa
Admin
Admin
PoKoRa

Atatürk'ün Hastalığı İçin İlk Teşhis Empty
MesajKonu: ******'ün Hastalığı İçin İlk Teşhis   Atatürk'ün Hastalığı İçin İlk Teşhis Icon_minitimePerş. Ocak 08, 2009 4:56 am

Doktorlar ******'e kaplıca tavsiye etmişlerdi. ****** kür tedavisi için ani bir kararla Yalova'ya gitmeye karar verdi.
Prof. Dr. Nihat Reşat Belger anlatıyor;

"1937 senesinde, Yalova kaplıcalarının hekimiydim. O sıralarda, ****** de birkaç aydan beri Yalova'da istirahat buyuruyordu. Bir gün beni çağırttı. Bir müddetten beri kaşıntıdan şikayetçi olduğunu söyledi." Müsaade ederseniz sizi önce bir muayene edeyim."dedim ve ettim. Muayenemde, bilhassa bacaklarında kaşıntıdan mütevellit tırnak izleri müşahade ettim. Palpasyonda (elle muayenede) karaciğerin, kosta (kaburga kemiği) kenarını üç parmak kadar geçmiş olduğunu ve sertleştiğini tespit ettim. Muayene sırasında hiç konuşmadık. Kendisine muayenenin bittiğini bildirdiğim zaman, ****** kaşıntının sebebinin ne olduğunu sordu.

"Efendim, bu kaşıntı kanaatimce yemekle, daha doğrusu içmekle ilgilidir." dedim.

****** önce inanmak istemedi. Beni imtihan etmek istercesine, "Buna kati olarak emin misiniz?" dedi.
"Evet efendim karaciğeriniz normale nazaran büyük ve sert . Kaşıntının sebebi budur."dedim.

Prof Dr. Nihat Reşat Belger'den sonra, ******'ü İstanbul'dan gelen Prof. Dr. Neşet Ömer'de muayene etti. İki doktorun müşterek teşhisi aynı idi. ******, Yalova'da rejime alındı. Tedaviden bir süre sonra iyileşme sezilmeye başlamıştı. Fakat ****** Bursa'ya oradan Mudanya'ya geçti. Mudanya'dan Ege Vapuru ile İstanbul'a hareket etti. ****** Şubat ayı başında Dolmabahçe Saray'ında idi. Park Oteldeki davetten geç saat saraya dönen ******, ertesi gün şiddetli öksürük ve göğüs ağrısı ile uyandı. Prof. Dr. Nihat Reşat Belger, Dolmabahçe sarayındaki muayenesinde ******'e zatürre teşhisi koydu.
https://cokguzel.forumdizini.com
∂яєgαѕ
Moderator
Moderator
∂яєgαѕ

MesajKonu: Geri: ******'ün Hastalığı İçin İlk Teşhis   Atatürk'ün Hastalığı İçin İlk Teşhis Icon_minitimePaz Ocak 11, 2009 4:10 am

saol..
Sixpounder
Admin
Admin
Sixpounder

MesajKonu: Geri: ******'ün Hastalığı İçin İlk Teşhis   Atatürk'ün Hastalığı İçin İlk Teşhis Icon_minitimeSalı Ocak 13, 2009 3:31 am

saolasınn

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Msn istekleri için buraya!!!!
» Ödev İstekleri İçin Buraya...
» PSP Hakkında Herşey İçin Buraya!
» Film İstekleri için buraya!!!!
» Oyun Hileleri isteği için buraya!!!